Man uit Den Bosch veroordeeld voor reeks misdrijven

ongeveer een maand geleden gepubliceerd

Een 50-jarige man, J.B uit Den Bosch, is veroordeeld door de Alkmaarse rechter voor een reeks van strafbare feiten. De veroordeling volgt na een reeks incidenten, waaronder openbare masturbatie in een trein, brandstichting en diefstal.

Incidenten

De reeks incidenten begon op 23 november vorig jaar, toen de man werd betrapt op de diefstal van een kerstbal, discolamp en speelgoedbal uit een winkel in Den Bosch. Een week later probeerde hij statiegeld op te lichten bij een supermarkt. Op het treinstation van Alkmaar probeerde hij de dag erna een lift in brand te steken met kranten.

Het ernstigste incident vond plaats op 3 december, toen hij in een bijna lege nachttrein tussen Amsterdam en Hoorn masturbeerde in het zicht van een jonge vrouw. Het slachtoffer zag via de weerspiegeling van het raam dat de man haar voortdurend aankeek. Ze verliet de coupé en vroeg een medereiziger en later de conducteur om hulp. J.B. werd gevonden met zijn broek naar beneden.

Straf

De Alkmaarse rechter heeft de man veroordeeld voor deze reeks misdrijven. Omdat J.B. tot nu toe een blanco strafblad had, is hij veroordeeld tot een geldboete. De officier van justitie eiste een geldboete van 1250 euro, waarvan 500 voorwaardelijk. De rechter ging hierin mee en wees daarnaast een immateriële schadevergoeding van 300 euro toe aan het slachtoffer in de trein.

Over J.B. is weinig bekend. Hij heeft momenteel geen vaste verblijfplaats en de reclassering is er niet in geslaagd contact met hem te krijgen. In een eerder politieverhoor verklaarde hij dat hij kunstenaar is en mogelijk een narcistische persoonlijkheidsstoornis heeft.